Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ



Αγαπητοί γονείς,
          Το νηπιαγωγείο μας ξεκίνησε την εκπόνηση προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων.
Το θέμα το επιλέξαμε μαζί με τα παιδιά μετά από μεγάλο προβληματισμό κυρίως γύρω από το που καταλήγουν τόσα σκουπίδια που παράγουμε τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.
Το πρόγραμμα θα το επεξεργαστούμε σε ομάδες των έξι ατόμων  στις οποίες είναι χωρισμένα  τα παιδιά .
Στην 1η φάση του προγράμματος και αφού έχουμε ξεκαθαρίσει την προηγούμενη γνώση μας γύρω από το θέμα, καθώς και τις γνώσεις που θέλουμε να αποκτήσουμε γι’ αυτό, είναι απαραίτητη η συλλογή υλικού. Το υλικό αυτό μπορεί να είναι:
·        εικόνες από περιοδικά ,εφημερίδες και  διαδίκτυο
·        φυλλάδια σχετικά,
·        άρθρα σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή,
·        βιβλία, περιοδικά ,παραμύθια
Σ’ αυτή τη φάση ζητάμε τη βοήθειά σας. Αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο σας, ψάξτε μαζί με το παιδί αν υπάρχει κάτι από τα παραπάνω στο σπίτι ή στην περίπτωση που είναι εφικτό, στο διαδίκτυο.
Στη 2η φάση του προγράμματος ,αυτή της διεξαγωγής των δραστηριοτήτων,  θα χρειαστεί να συνοδεύσετε , όσοι από εσάς μπορείτε , στις επισκέψεις που θα προκύψουν εκτός σχολείου.

     Είναι φανερό ότι μπορείτε να γίνετε πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλουμε στο νηπιαγωγείο και σίγουρα αυτά που θα επωφεληθούν θα είναι τα παιδιά.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.
                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου